Koprivnica

Jazz Klub

Udruga glazbenika i ljubitelja jazz glazbe Jazz klub Koprivnica je neprofitna organizacija koja svojim projektima i programima utječe na širu zajednicu prateći glazbenu i suvremenu umjetničku i kulturnu produkciju, ali i šire polje kulture, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, svakodnevnog života, društva, i sl.

Jazz klub Koprivnica već dugi niz godina uspješno provodi vlastite projekte i programe. Članovi svojim dvadesetogodišnjim iskustvom doprinose području glazbene kulture i novih medija te sudjeluju u organizaciji, koordinaciji, produkciji i realizaciji kulturnih, zabavnih i edukativnih projekata. Veliko iskustvo i kvaliteta stvarana dugi niz godina danas rezultira programima tijekom cijele godine, a vrhunac djelovanja udruge je međunarodni jazz festival “Fest jazza” koji se održava svake godine u srpnju. Područje djelovanja iz godine u godinu raste i okuplja sve više domaćih i inozemnih suradnika i volontera.

Share happiness and music!

Svi organizatori i voditelji aktivnosti festivala ovu manifestaciju organiziraju potpuno volonterski, ali uz sto postotnu ljubav prema glazbi i prema umjetničkom stvaralaštvu. Kao nit vodilja od samih početaka nastanka festivala, kao i same udruge Jazz klub Koprivnica, želja je za pozitivnim utjecajem kulture i glazbe na društvenu zajednicu i okruženje u kojem djeluju.

Fest Jazza Koprivnica dokaz je stvaranja upravo takvog pozitivnog utjecaja koji se ogleda u nasmijanim licima prolaznika i posjetitelja, u druženju i interakciji različitih kultura, kroz stvaranje glazbe i zajedničko muziciranje, kroz edukaciju mladih glazbenika, te stvaranje istinskih kulturnih vrijednosti koje žele prenijeti i podariti novim generacijama.

Organizator i glavni pokrovitelji